Van bedrijfshal naar evenement locatie, 5 tips

Bedrijfshallen zijn veelzijdige ruimtes die zich perfect lenen voor allerlei soorten evenementen. Of het nu gaat om een product lancering, een beurs, een festival of een feest, in een lege bedrijfshal is er genoeg ruimte om alle kanten op te gaan.

Als je een evenement wilt organiseren in een lege bedrijfshal, zijn er een paar dingen waar je op moet letten. In dit blog geven we je vijf tips voor het organiseren van een succesvol evenement in een lege bedrijfshal.

1. Kies de juiste locatie

Allereerst ga je op zoek naar de juiste locatie. Er zijn veel verschillende bedrijfshallen beschikbaar, dus het is belangrijk om een locatie te vinden die past bij je evenement. Let hierbij op de grootte van de hal, de locatie, de faciliteiten en de prijs.

evenement in een oude bedrijfshal

2. Maak een plan

Als je eenmaal een locatie hebt gevonden, is het tijd om een plan te maken voor je evenement. Dit plan moet de volgende informatie bevatten:

  • Het doel
  • De doelgroep
  • De datum en tijd
  • Het programma
  • De catering
  • De marketing

3. Zorg voor de juiste inrichting en sfeer

Een lege bedrijfshal is een kale ruimte, dus je moet ervoor zorgen dat deze geschikt is voor je evenement. Dit kan je doen door de hal in te richten met meubilair, decoratie en belichting. Lees hier meer over in dit artikel.

4. Zorg voor de juiste techniek

Als je geluid, licht of video nodig hebt voor je evenement, zorg er dan voor dat deze techniek aanwezig is of gehuurd kan worden.

5. Promoot je evenement

Zodra je plan klaar is, is het tijd om je evenement te promoten. Dit kan je doen via social media, online advertenties of mond-tot-mondreclame.

Nog meer handige tips

Als laatste zijn hier nog een paar tips voor het organiseren van een evenement in een lege bedrijfshal:

  • Werk samen met een evenementenbureau. Een evenementenbureau kan je helpen met alle aspecten van de organisatie, van de locatie tot de catering.
  • Begin op tijd met de organisatie. Het organiseren van een evenement kost tijd, dus begin vroeg met de voorbereidingen.
  • Wees flexibel. Er kunnen altijd onvoorziene omstandigheden optreden, dus wees bereid om je plan aan te passen.

Met deze tips ben je goed op weg om een succesvol evenement te organiseren in een lege bedrijfshal.

Wil jij een evenement organiseren in een lege hal, maar kom je er niet uit?

Neem dan contact met ons op voor een oriëntatie gesprek.

Als professionals in de organisatie en styling van evenementen ben je bij ons aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat alles soepel verloopt en dat het er bovendien fantastisch uitziet.

van lege bedrijfshal naar evenement locatie

Contact opnemen

Over ons

Aanbod

Portfolio

Blog

Contact

Twin Engine

info@twinengine.nl

Mirjam 06 241 66 732

Helga 06 338 23 568